Forum eCoal.pl v3.5 Wypięty kabel podajnika Subskrybuj | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Witam
Wczoraj wypiął mi się ze sterownika przez przypadek kabel zasilający motoreduktor , co skutkuje wystąpieniem alarmu " zerwana zawleczka" , w momencie kiedy ma sie załączyć podajnik , samo wypięcie nie generuje żadnego alarmu Domyślam się że nie było obrotu motoreduktora dlatego ten alarm , ale czy sterownik nie powinien wykrywać nie podłączonego urządzenia i generować informacji typu " urządzenie nie podłączone " przerwa w obwodzie " Zanim zorientowałem się ze wysunęła się wtyczka motoreduktora , zdążyłem odkręcić osłonkę zawleczki w celu jej sprawdzenia w końcu taki komunikat dostałem na @ .
|
|||
|
||||
vldk
|
a nie lepiej stosować wtyczki znormalizowane z blokadą przed wypięciem ( to do producenta ) , zapnij paskiem plastikowym i tyle
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Tutaj tylko chodzi o to że wtyczka sie wypiela przez przypadek , przyszedł @ z info że zerwana zawleczka i człowiek giba po imbusy żeby odkręcić ta osłonę itp a tutaj zonk , i szuka co sie dzieje a tutaj tylko kabelek sie wypiął
|
|||
|
||||
vldk
|
powinien być komunikat " błąd podajnika " - brak podłączenia lub przerwa w obwodzie podajnika nr 22/instrukcja : tak myślę
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
vldk napisał » 2017-01-27 16:23 powinien być komunikat " błąd podajnika " - brak podłączenia lub przerwa w obwodzie podajnika nr 22/instrukcja : tak myślę dokładnie tak jak piszesz . dodane 2017-02-02 18:36czystka była ale odpowiedzi brak Może ponowie pytanie bardziej dokładnie Wypina się kabel podajnika ze sterownika , na @ przychodzi komunikat "podajnik uszkodzony" , a na panelu sterownika info "zerwana zawleczka" dlaczego ani na @ ani na panelu nie ma komunikatu błąd 22 Ps przy faktycznie zerwanej zawleczce na maila przychodzi ten sam komunikat " podajnik uszkodzony " |
|||