Forum bruli.pl v3.5 Dziwne wykresy Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
lukasz1
|
Od kilku dni zauważyłem dziwne przeskoki na wykresach, jak by ktoś mógł zerknąć czy to błąd sterownika może coś z platformy, u innych tego nie ma, zaczęło się ok 20 stycznia dziś szczególnie widać o godzinach : 17:35, 17:40, 11:44 dokręcałem wszystkie śrubki od kabli ale nie pomaga
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Nie widzę powodów do niepokoju. Zobacz moje wykresy z 20.
|
|||
|
||||
tryt
|
U mnie tak się dzieje, kiedy podnoszę temperaturę. Wymyśliłem, że to mogą być jakieś drobne pęcherzyki powietrza w instalacji, ale głowy bym za moją teorię sobie uciąć nie dał. Przyzwyczaiłem się, chociaż może to błąd
|
|||
|
||||
lukasz1
|
Ale dziwne te przecięcia myślałem że to przez te konserwacje, ale informacji już nie ma, wziąłem lapa do kotłowni i obserwowałem, temp spalin szła idealnie po 0,1 0,2 stopnia a na wykresie pojawiły się te przecięcia, piec nie otwierany boje się żeby karta nie padała ale spox będę obserwował
|
|||
|
||||
tryt
|
Chyba jednak nie pęcherzyki powietrza - na wykresie temperatury spalin też się toto pokazuje
|
|||
|
||||
lukasz1
|
Nawet na temperaturze podajnika się pojawia
|
|||
|
||||
tryt
|
Masz rację. Ciekawe, co to jest. Może ES coś wymyśli?
|
|||
|
||||
mamut
|
U mnie też takie skoki, porównywałem z wykresami dostępnymi na lokalnej stronie, to nie widać tych skoków.
|
|||
|
||||
lukasz1
|
Zobacz u mnie z 11:43 92,19 spaliny 11:44 76,73
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Witam,czy jakieś odbiorniki radiowe itp w okolicy się znajdują?
|
|||
|
||||
tryt
|
U mnie nie ma żadnych odbiorników radiowych
|
|||
|
||||
lukasz1
|
u mnie nic też nie ma odbiorników radiowych,te dziwne wykresy pojawiły się ok 11 stycznia
dodane 2017-01-25 22:33 Serwis raczej się nie interesuje, dziś ciąg dalszy dziwnych wykresów o godzinie 11:04 i 8:53, do tego pojawił się błąd w statystykach, o 13 spalanie z nieznanych powodów wskoczyło na 34.99 kg/d akurat siedziałem w garażu z laptopem były dokładnie 4x3 podania na 16 kw co daje 108s podawania, na tym groszku mam 0,27 kg/m czyli 11,66 kg/d |
|||
|
||||
nimczyk
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
Sprawdzaliśmy powody takowych dziwnych wykresów,mogą to być chwilowe zaniki napięcia. Sterownik sam dopisuje wykresy w takich przerwach.
|
|||
|
||||
tryt
|
W takim razie u mnie napięcie zanika non stop. Proszę spojrzeć chociażby na doby wykres temperatury powrotu
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
najbardziej widoczne jest to na temperaturach które mają dość duży/widoczny trend rosnący bądź spadkowy.
Szukamy przyczyn,to może być jedna z nich. |
|||
|
||||
tryt
|
Przy okazji napiszę o statystykach, bo temat, w którym wpisałem uwagę się nie pokazał. Dzisiaj znowu mam niczym nieuzasadniony wzrost zużycia paliwa i mocy z 21 kg/d na 42 kg/d o godz.14.00. Czy tym statystykom można ufać, czy raczej nie za bardzo?
|
|||
|
||||
pab11o
|
Ale macie problemy 😱😱
Normalnie głowa boli. |
|||
|
||||
tryt
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
Problem użytkownika Tryt ws statystyk jest sprawdzany,nie zarejestrowało się nic niepokojącego.sprawa w toku.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||