Forum  bruli.pl v3.5  usługa zdalny dostęp Subskrybuj
2017-01-23 08:43
  Damian35 Posty: 5 Ostrzeżenie: 0
Witam, kiedy będzie dostępna usługa zdalny dostęp dla bruli v 3.5? 
Jak mogę dodać zasyp paliwa? Gdyż po wpisaniu w panelu operatorskim dowolnej wartości w dalszym ciągu w sterowniku pokazuje 0%. 
Cy to ma związek z modernizacją?
Pozdrawiam
2017-01-23 09:21
  PrzemekP Posty: 894 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Damian35 napisał » 2017-01-23 08:43
Witam, kiedy będzie dostępna usługa zdalny dostęp dla bruli v 3.5? 
Jak mogę dodać zasyp paliwa? Gdyż po wpisaniu w panelu operatorskim dowolnej wartości w dalszym ciągu w sterowniku pokazuje 0%. 
Cy to ma związek z modernizacją?
Pozdrawiam

Usługa zdalny dostęp jest aktywna cały czas.
Zasyp można dodać z panelu operatorskiego jak i przez stronę WWW po podłączeniu sterownika do platformy eSterownik.pl
Żeby pokazywał się stan zasobnika należy uzupełnić parametr Czas do opróżnienia zasobnika
Modernizacja się już zakończyła.
2017-01-24 21:28
  Bacol Posty: 21 Ostrzeżenie: 0
Witam, to proszę mi powiedzieć jeżeli zasobnik opróżni się w ciągu 5 dni to należy wpisać 5?, czy przeliczyć 5 dni na minuty? nie do końca to rozumiem.
Pozdrawiam
Tomek

2017-01-24 23:01
  Wiciu9 Posty: 31 Ostrzeżenie: 0
Jeśli w sterowniku w zakładce zaawansowane wartość czasu pracy do opróżnienia zasobnika masz ustawione poprawnie (np. 125kg/0.23kg/min = 543 min  ). Sterownik wg. czasu pracy podajnika szacuje czas do opróżnienia zasobnika .
2017-01-25 07:14
  ES_Serwis Posty: 299 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Witam,żeby pokazywał nam się procentowy stan paliwa na panelu sterowania należy zasypać zasobnik do pełna,zrobić zasyp po czym wyzeruje nam się czas pracy podajnika (w lewym górnym rogu okna podajnika) czekamy aż paliwa nam się prawie skończy i odczytujemy czas pracy podajnika. W parametrach zaawansowanych > czas pracy podajnika do opróżnienia zasobnika > wpisujemy czas który nam się wyświetlił. Po każdym kolejnym zrobionym zasypie na panelu pokaże nam się % zapełnienia zbiornika. Pozdrawiam.
2017-05-17 00:24
  maslak Posty: 66 Ostrzeżenie: 0
ES_Serwis napisał » 2017-01-25 07:14
Witam,żeby pokazywał nam się procentowy stan paliwa na panelu sterowania należy zasypać zasobnik do pełna,zrobić zasyp po czym wyzeruje nam się czas pracy podajnika (w lewym górnym rogu okna podajnika) czekamy aż paliwa nam się prawie skończy i odczytujemy czas pracy podajnika. W parametrach zaawansowanych > czas pracy podajnika do opróżnienia zasobnika > wpisujemy czas który nam się wyświetlił. Po każdym kolejnym zrobionym zasypie na panelu pokaże nam się % zapełnienia zbiornika. Pozdrawiam.

Czy planujecie poprawić wskazanie poziomu paliwa przy zasypie częściowym?
np. przez wprowadzenie orientacyjnej pojemności podajnika?
Teraz jak zasypię 1kg - to pokazuje zasyp 100% i czas do opróżnienia 2 tyg.
2017-05-29 08:37
  AndrewKowal Posty: 6 Ostrzeżenie: 0
No właśnie, trochę to nie jest intuicyjne. Gdyby nie forum to za nic bym pewnie tego nie rozgryzł.
2017-05-29 21:57
  wiktoriano Posty: 195 Ostrzeżenie: 0
maslak napisał » 2017-05-17 00:24
Czy planujecie poprawić wskazanie poziomu paliwa przy zasypie częściowym?
np. przez wprowadzenie orientacyjnej pojemności podajnika?
Teraz jak zasypię 1kg - to pokazuje zasyp 100% i czas do opróżnienia 2 tyg.



Nie jest to planowane ponieważ było to już omawiane oraz udowadniane, że takie zasypy będą powodować więcej problemów. Wskazanie graficzne nie ma nic wspólnego ze statystykami i spalaniem, np. nie będzie takiej możliwości, że zasobnik mamy na 150kg, czas opróżnienia 300 minut i zasypiemy 50kg, na wskaźniku graficznym pokaże 1/3, a czas opróżnienia będzie 100min.
2017-10-08 11:03
  skiper Posty: 13 Ostrzeżenie: 0
Witam, nie rozumiem tych przeliczników, u mnie wychodzi to tak
zasyp 100kg starczył na 6dni czyli
16,66kg na dobę czyli
0,694kg na godz
0,01157kg na min
to musiał bym wpisać ze starcza mi na 8640min a nie ma takiej możliwości wpisania takiej wartości.??
dodane 2017-10-08 11:03
Wiciu9 napisał » 2017-01-24 23:01
Jeśli w sterowniku w zakładce zaawansowane wartość czasu pracy do opróżnienia zasobnika masz ustawione poprawnie (np. 125kg/0.23kg/min = 543 min  ). Sterownik wg. czasu pracy podajnika szacuje czas do opróżnienia zasobnika .



A to powyżej to totalna bzdura według tego na dzień zużycie to 331,2kg?
2017-10-08 11:03
  zbigmaz01 Posty: 1551 Ostrzeżenie: 0
To nie liczysz na tygodnie, dni czy godziny, to liczysz na minuty pracy podajnika. 
U ciebie aby taka cyfra którą podałeś wyszła by jak by podajnik pracował przez cały tydzień bez przerwy, a tak nie jest.
2017-10-08 11:09
  skiper Posty: 13 Ostrzeżenie: 0
aha ok czas pracy podajnika, no to podajnik pracuje 5sec/min =300sec/h=7200sec/dobę=120min na dobę
czyli muszę wpisać 120x6dni=720min tak?
dodane 2017-10-08 11:09nie moment przecież piec pracuje w trybie takim że raz ma grzanie a raz podtrzymanie o już rukwa nie wiem co tam wpisać.
2017-10-08 11:20
  zbigmaz01 Posty: 1551 Ostrzeżenie: 0
Nie.
Wsyp worek grochu do pustego zasobnika, wyzeruj licznik i zobacz ile licznik przepracuje na tym grochu. Podzielisz pracę przez kg i masz przelicznik dla tego grochu. Następnym zasypem wpisujesz w licznik to co wyszło kg x przelicznik. 
Kończy się zasobnik kończy się czas na liczniku i jak nie przypilnujesz to dostaniesz SMSa przypominajęcego.
dodane 2017-10-08 11:2025 kg grochu spali się przez (przykład) 75 min pracy podajnika czyli 25 / 75 = 0,33 kg/min pracy podajnika
wsypiesz 100 kg to wpiszesz 330 w licznik
2017-10-08 11:22
  leON22 Posty: 2123 Ostrzeżenie: 0
skiper podam Ci na moim przykładzie zasypałem 150 kg opału , podajnik pracował na nim 680 min , czyli przelicznik wynosi 150kg : 680 min = 0,22  . Przy ponownym zasypie powiedzmy 100 kg wpisujesz czas pracy podajnika 100:0,22=455 min Jak coś nie tak to korygujesz , powodzenia
2017-10-08 12:13
  skiper Posty: 13 Ostrzeżenie: 0
ok dzieki a gdzie się kasuje czas pracy podajnika
dodane 2017-10-08 12:13ok juz wiem po dodaniu zasypu sie kasuje
Użytkownicy online: 19zygi58, Daniel25KW, pietka, Pudelski7, tmogniwo26

Ostatnio dodany

Piotr Bodys - dom

Czytaj więcej

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

Czytaj więcej

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

Czytaj więcej

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

Czytaj więcej