W nowym sofcie do sterowników PELLO dodaliśmy obsługę BUFORA. Więcej informacji na forum lub w tym pliku
Forum  eCoal.pl v3.5  Problem z BT1 i BT2 - przypisanie to t.wew i t.zew Subskrybuj
2017-01-14 23:19
  radant Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Witam,
natrafiłem na problem z ustawieniem czujników bezprzewodowych BT1 i BT2.
Sparowałem je bez problemu, utworzyłem pokoje dla każdego z nich, wskazania temperatur i wilgotności z poziomu pokoi jest prawidłowa. Nie mogę jednak przypisać ich do wskazań temperatury zewnętrznej ani wewnętrznej.
Według instrukcji np dla t.zew powinienem zrobić to w menu kocioł/tryb pracy - > regulator pogodowy. Jednak nie mam tam opcji wyboru żadnego czujnika.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to zrobić?
2017-01-15 07:22
  sq9tbu Posts: 1240 Ostrzeżenie: 0
Tam są opcje wyboru pokoju w zakładce pogodowa.
Więc przy parowaniu przypisz te czujniki do fikcyjnych pokoi np do 12 i w zakładce pogodowymi wybierz ten 12 pokój.
Opisz go jako np zewnatrz1.
2017-01-15 11:07
  radant Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
No właśnie nie mam tam pozycji do wyboru czujnika...
Widzę, że u Ciebie jest.
Zauważyłem, że nasze sterowniki się różnią, u Ciebie nazywa się ecoal 3.5 a u mnie ecoal_B 3.5
Jestem niemal na 100% pewny, że wcześniej miałem tę opcję na sterowniku.
Poniżej screen: SCREEN

2017-01-16 09:26
  PrzemekP Posts: 1531 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
radant napisał » 2017-01-15 11:07
No właśnie nie mam tam pozycji do wyboru czujnika...
Widzę, że u Ciebie jest.
Zauważyłem, że nasze sterowniki się różnią, u Ciebie nazywa się ecoal 3.5 a u mnie ecoal_B 3.5
Jestem niemal na 100% pewny, że wcześniej miałem tę opcję na sterowniku.
Poniżej screen: SCREEN

Sprawdź proszę teraz. 


Taki ja mam widok - jest opcja do zmiany czujnika. Nie wiem jeszcze dlaczego nic nie pokazuje się przy trybie pracy, ale zaraz postaram się to ustalić.
2017-01-16 09:34
  radant Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Dostałem właśnie maila, że po aktualizacji dla ecoal-b 3.5 nie była dodana funkcja wyboru czujnika. 
Już jest naprawione i udało się przypiąć
Dziękuję!
2017-09-19 10:26
  Walter Posts: 172 Ostrzeżenie: 0
koledzy ile wytrzymują baterie w tych czujnikach bezprzewodowych? zwłaszcza w tym zewnętrznym BT2 zimą? pytam bo sam mam zamiar je kupić.
2017-09-19 15:43
  bodziasty Posts: 1921 Ostrzeżenie: 0
w wewnętrznym dwa lata i padla zewnętrznego nie mam
2017-09-19 20:07
  minertu Posts: 1976 Ostrzeżenie: 0 MINERTU.EU
Ja mam ponad rok i różnie to jest.  W 3 czujnikach wymieniłem miesiąc temu i w 1 głowicy.  
2017-09-19 21:04
  Walter Posts: 172 Ostrzeżenie: 0
ten zewnętrzny też tyle wytrzymuje? rok to super
2017-09-19 21:39
  PrzemekRuszkiewicz81 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam, dzisiaj podłączyłem moduł z antena Di Smart II i za nic nie mogę podłączyć czujników temperatury zewnętrznej i wewnętrznej. Jak to się robi.
2017-09-20 07:28
  pawel3 Posts: 496 Ostrzeżenie: 0
Przemek Ruszkiewicz. W zestawie była instrukcja sparowania czujników z twoim DS. Jest tam opis krok po kroku jak to zrobić. Jeżeli jej nie masz to podaj na priv meila to wyślemy Ci drugą.
Users on-line: