Forum eCoal.pl v3.5 Problem z BT1 i BT2 - przypisanie to t.wew i t.zew Subskrybuj | ||||
|
||||
radant
|
Witam,
natrafiłem na problem z ustawieniem czujników bezprzewodowych BT1 i BT2. Sparowałem je bez problemu, utworzyłem pokoje dla każdego z nich, wskazania temperatur i wilgotności z poziomu pokoi jest prawidłowa. Nie mogę jednak przypisać ich do wskazań temperatury zewnętrznej ani wewnętrznej. Według instrukcji np dla t.zew powinienem zrobić to w menu kocioł/tryb pracy - > regulator pogodowy. Jednak nie mam tam opcji wyboru żadnego czujnika. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to zrobić? |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Tam są opcje wyboru pokoju w zakładce pogodowa.
Więc przy parowaniu przypisz te czujniki do fikcyjnych pokoi np do 12 i w zakładce pogodowymi wybierz ten 12 pokój. Opisz go jako np zewnatrz1. |
|||
|
||||
radant
|
No właśnie nie mam tam pozycji do wyboru czujnika...
Widzę, że u Ciebie jest. Zauważyłem, że nasze sterowniki się różnią, u Ciebie nazywa się ecoal 3.5 a u mnie ecoal_B 3.5 Jestem niemal na 100% pewny, że wcześniej miałem tę opcję na sterowniku. Poniżej screen: SCREEN |
|||
|
||||
PrzemekP
|
||||
|
||||
radant
|
Dostałem właśnie maila, że po aktualizacji dla ecoal-b 3.5 nie była dodana funkcja wyboru czujnika.
Już jest naprawione i udało się przypiąć Dziękuję! |
|||
|
||||
Walter
|
koledzy ile wytrzymują baterie w tych czujnikach bezprzewodowych? zwłaszcza w tym zewnętrznym BT2 zimą? pytam bo sam mam zamiar je kupić.
|
|||
|
||||
bodziasty
|
w wewnętrznym dwa lata i padla zewnętrznego nie mam
|
|||
|
||||
minertu
|
Ja mam ponad rok i różnie to jest. W 3 czujnikach wymieniłem miesiąc temu i w 1 głowicy.
|
|||
|
||||
Walter
|
ten zewnętrzny też tyle wytrzymuje? rok to super
|
|||
|
||||
PrzemekRuszkiewicz81
|
Witam, dzisiaj podłączyłem moduł z antena Di Smart II i za nic nie mogę podłączyć czujników temperatury zewnętrznej i wewnętrznej. Jak to się robi.
|
|||
|
||||
pawel3
|
Przemek Ruszkiewicz. W zestawie była instrukcja sparowania czujników z twoim DS. Jest tam opis krok po kroku jak to zrobić. Jeżeli jej nie masz to podaj na priv meila to wyślemy Ci drugą.
|
|||