Forum  eCoal.pl v3.5  [grupowe] Czy da się zrestować histogramy? Subskrybuj
2017-01-07 22:29
  piec1 Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Zaczynam kombinować z grupowym, ale nie widzę możliwości resetu histogramów. Przydałaby się ta opcja, bo zmieniłem moc histogramy zostały dla starej. ecoal v3.5
2017-01-07 22:46
  makog Posts: 661 Ostrzeżenie: 0
piec1 napisał » 2017-01-07 22:29
Zaczynam kombinować z grupowym, ale nie widzę możliwości resetu histogramów. Przydałaby się ta opcja, bo zmieniłem moc histogramy zostały dla starej. ecoal v3.5

Skoro piszesz takie glupoty to wogole nie powinienes sie barc za spalnie grupowe Lepiej dla Ciebie kotla i otoczenia bedzie jak puscisz go w automacie i pojdziesz spac !
2017-01-07 22:56
  Jacek_OEP10kw Posts: 63 Ostrzeżenie: 0
Da się zresetować histogramy ale pamiętaj że do dobrego ustawienia parametrów spalania w grupowym trzeba wiele cierpliwości i czasu.
2017-01-07 23:04
  leON22 Posts: 5133 Ostrzeżenie: 1
Witam , ja też kombinuję , a reset histo... zrobiłem sobie zmieniając tryb pracy kotła na ręczny , przestawiam tak podczas zasypu kotła , a dziś montowałem osuszanie zasobnika i samoczynnie zrobił mi się resret ; ) Pozdrawiam i kombinuj dalej , makog  daj ludziom trochę poeksperymentować w tej kwesti
2017-01-07 23:24
  makog Posts: 661 Ostrzeżenie: 0
leON22 napisał » 2017-01-07 23:04
Witam , ja też kombinuję , a reset histo... zrobiłem sobie zmieniając tryb pracy kotła na ręczny , przestawiam tak podczas zasypu kotła , a dziś montowałem osuszanie zasobnika i samoczynnie zrobił mi się resret ; ) Pozdrawiam i kombinuj dalej , makog  daj ludziom trochę poeksperymentować w tej kwesti

A czemu ma sluzyc taki restart ? nie rozumiem skoro histo "rysuje" kreski na biezaco. On ich nie ustawia raz na dobe tylko po kazdym zakonczonym cyklu, moze by autor watku wpier poczytal troche na forum o ustawianiu grupowego, a dopiro potem sie za niego zabieral, wtedy pewno by tak durnych pytan nie stawial, piszac takie pytanie to swiadczy tylko o tym ze zabral sie za to nie posiadajac nawet minimalnej wiedzy by to prawidlowo ustawic. 
2017-01-07 23:45
  leON22 Posts: 5133 Ostrzeżenie: 1
Jacek_OEP10kw napisał » 2017-01-07 22:56
Da się zresetować histogramy ale pamiętaj że do dobrego ustawienia parametrów spalania w grupowym trzeba wiele cierpliwości i czasu.
oraz wiedzy , jak twierdzi makog w/g powiedzenia " ucz się synu ucz ...a i tak głupim umrzesz" i czytaj poradniki w/g których będziesz miał ogólną wiedzę na temat spalania , a reszta to obserwacja palnika , kotła i popielnika , wykresy i wskaźniki histo... to nie wszystko , pozdrawiam
2017-01-08 06:03
  golfir Posts: 149 Ostrzeżenie: 0
leON22 napisał » 2017-01-07 23:45
Jacek_OEP10kw napisał » 2017-01-07 22:56
Da się zresetować histogramy ale pamiętaj że do dobrego ustawienia parametrów spalania w grupowym trzeba wiele cierpliwości i czasu.
oraz wiedzy , jak twierdzi makog w/g powiedzenia " ucz się synu ucz ...a i tak głupim umrzesz" i czytaj poradniki w/g których będziesz miał ogólną wiedzę na temat spalania , a reszta to obserwacja palnika , kotła i popielnika , wykresy i wskaźniki histo... to nie wszystko , pozdrawiam


AMEN!

pokaze wam kiedyś jak łądnie wygladające histo ma sie do tego co na palniku heh
Users on-line: andan, andre83, Aniela5809, Arturpu, BORMI78, Boruchowo79, buby165, gienia74, Grygo, gzbwoj, kiki671, Kiler5, kolt86, krzysiek8621, mmv133, rosiu, Tomabelski