Forum eCoal.pl eCoal + palnik batory Subskrybuj | ||||
|
||||
wertus23
|
Zbieram wszelkie info na ten temat. Czy eCoal dobrze pracuje z tym palnikiem? Jak sam palnik się sprawdza? Mam brucera i wstępnie interesuję się tym średnim batorym. Za wszelkie informacje będę wdzięczny.
|
|||
|
||||
Tommyle
|
Mam RBR-a K z ecoalem i najmniejszym batorym 10kW.
Średnie spalanie w ciągu 2 m-cy 15 kg czerwonej iskry z Kareny Dom 120 m2 (pół bliźniaka) W tym kotle wszystko pięknie pracuje zarówno w automacie jak i w grupowym. Nie wiem jak to wygląda w innych kotłach. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie wiem jak masz docieplony domek i jaka temp w środku , ale jak bliźniak to jedna ściana na pewno docieplona
15 kg na dobe na 120m2 dobry wynik , dla porównania spalam max do 14kg doba , ale w domu utrzymuje wysoka temp 24* , obecne temp na zewnątrz do średnio noc -5 , dzien -1 |
|||
|
||||
Tommyle
|
Domek docieplony z trzech stron (wiadomo bliźniak) 10 cm styropianu, poddasze 15 cm wełny.
Trzy małe podłogówki (garderoba, łazienka, kuchnia z jadalnią) reszta grzejniki. W domu 21-22 stopnie. Poddasze nie ogrzewane |
|||
|
||||
Tommyle
|
Grisza napisał » 2016-12-29 10:31 Tommyle, napisz do Panów z platformy esterownik, pomagają w ustawieniach kotła. Jeden użytkownik dzięki ich wskazówkom zszedł ze spalaniem do 1000kg / sezon. Ale ja nigdzie nie napisałem, że mam problem z ustawieniem kotła. Ciekawe gdzie to wyczytałeś? |
|||
|
||||
Tommyle
|
Grisza napisał » 2016-12-29 11:14 Ja też nie napisałem, że masz problem. Jeśli tak to odebrałeś to przepraszam. Zasugerowałem jedynie grzecznie, że można z tego co spalasz urwać i to sporo. Proszę więc o radę |
|||
|
||||
Tommyle
|
Znam ten temat
Jednak myślałem poważnie, że " można z tego co spalasz urwać i to sporo" Nie wyczułem sarkazmu |
|||
|
||||
robo__
|
Muszę się dowiedzieć bo mam ok 17kg/dobe
|
|||