Forum eCoal.pl v3.5 Problem z podłączeniem routera do sterownika v3.5 eCoal Subskrybuj | ||||
|
||||
Lukas290980
|
Witam.
Tydzień temu zakupiłem piecyk Tilgner EKR 25KW ze sterownikiem eCoal v3.5, wersja oprogramowania 1.1.20.0. Wczoraj zakupiłem router TP-LINK TL-WR743ND. W routerze wybrałem opcję: Client Router - Wirelessly connect to WISP station/hotspot to share Internet to local wireless and wired network. Reszta jak w instrukcji od sterownika, jest informacja "online" czyli wydawałoby się, że wszystko w porządku. Połączenie z internetem jest. Nie jestem biegły w sieciach, może ktoś mógłby mi pomóc. Dodam jeszcze, że IP, które jest w sterowniku w zakładce "INTERNET" jest inne jak w zakładce "ETHERNET". Po wpisaniu w przeglądarkę ip, które pojawiło się w sterowniku nic się nie otwiera. Z góry dzięki za pomoc
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Jak masz Avasta to wyłącz ochronę i sprawdź jeszcze raz tutaj masz jak podłączyć sterownik do platformy
dodane 2016-12-25 18:43powodzenia |
|||
|
||||
leON22
|
Mam u siebie taką samą opcję połączenia esterownika z routerem TPLink w trybie Client , jeżeli dobrze skonfigurowałeś router w swojej sieci , to nie powinno być problemu z zalogowaniem sterownika do platformy . Tylko jest jedno ale , router w trybie client tworzy jakby podsieć dlatego żeby się zalogować musisz podłączyć laptop kabelkiem do tego samego routera co sterownik i wtedy zalogować się w/g instrukcji podanej przez Ameno25 , pozdrawiam i daj znać czy pomogło
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Krótko:
1/ AC w tryb klienta 2/Jeśli router ma IP 192.168.1.1 nadać dla AC na sztywno IP np. 192.168.1.2 3/WYŁĄCZYĆ dhcp w AC 4/ Sprawdzić, czy IP sterownika miesci się w puli adresów przydzielanych przez DHCP routera |
|||
|
||||
Lukas290980
|
Dzięki wszystkim za pomoc. Połączyłem się.
|
|||