Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Aplikacje mobilne Propozycja dodania kilku rzeczy do aplikacji mobilnej v3.5 Subskrybuj | ||||
|
||||
Piotr__O
![]() |
Witam, zastanawia mnie fakt czy jest możliwe dodatnie kilku usprawnień do aplikacji mobilnej: - Poziom paliwa w zasobniku - czy nie można spróbować stworzyć kafelka, który przeliczałby z zadanej wartości zużycia chwilowego kg/min, ile kg zużyliśmy do tej pory, byłoby łatwiej namacalnie pewne rzeczy sobie uzmysławiać...tz zawsze można czas pracy mnożyć przez zadaną wartość...ale po co to liczyć na kalkulatorze?? - Jaki jest obecny stan pracy kotła, z tego co pamiętam w poprzedniej wersji aplikacji była możliwość odczytu czy piec jest w podtrzymaniu czy w grzaniu, a obecnie... - Czy w temp. wewn. CO1 i CO2 nie można umieścić wartości czerwonymi małymi literami jak w Temp. CWU wartości żądanej do osiągnięcia... - i ostatni postulat zmienna wielkość kafelków, o której pisałem kiedyś. Można w ten sposób zrobić sobie jeden ekran bez przewijania najważniejszych parametrów... To byłoby tyle, co o tym myślicie??
|
|||
|
||||
Warmik
![]() |
Popieram szczególnie punkt ostatni, od samego początku wkurza mnie to, że te kafelki są takie wielkie i nic z tym się nie da zrobić.
|
|||
|
||||
wiktoriano
![]() |
Stan kotła możesz odczytać z obrotów wiatraka, ustawiasz grzanie np 41% podtrzymanie 42%, a jak palisz na dwie moce to 41%, 42% i podtrzymanie 43 lub 40, w takim wypadku będziesz wiedział w jakim jest trybie.
Jeśli Ci chodzi o tryb auto, to jest to niemożliwe bo zdradziło by to algorytm (chyba) Moja propozycja. Jest już prawie 12 tyś sterowników zarejestrowanych, przydało by się podążać za głosem społeczeństwa, w końcu to my tworzy to forum. Tam gdzie jest dodaj kafelkę, dodać ustawienie "Kwadratowe kafelki " Na każdej kafelce można zmienić parametr, a nie tak jak jest teraz, że część ma a część nie ma takiej możliwości np. trym CWU nie można zmienić itp. |
|||
|
||||
kgrabowski
![]() |
Ja proponuję zmienic funkcjonalność histeryzy dla grupowego tak aby dało sie ustawiać inny poziom dla przekroczenia temp zadanej a innny dla spadku temp. poniżej zadanej.
|
|||