Forum  eCoal.pl v3.5  Pompa CO1 w trybie ciągłym Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2016-11-22 11:03
  Pigmey Posts: 51 Ostrzeżenie: 0
Witam szanowne grono,
Jak ustawić pompę w trybie CO+regulator pokojowy na pracę w trybie ciągłym?
2016-11-22 11:23
  Ameno25 Posts: 2373 Ostrzeżenie: 0
W ustawieniach obwodu CO zmień parametr zatrzymanie pompy po dogrzaniu na NIE 
2016-11-22 22:11
  Pigmey Posts: 51 Ostrzeżenie: 0
Ne mam takiego parametru?
Póki co poradziłem sobie ustawiając wysoką temperaturę zadaną ale chyba nie tak to powinno być realizowane...




2016-11-22 22:15
  Ameno25 Posts: 2373 Ostrzeżenie: 0
zejdź na tej stronie na sam dól a znajdziesz 
2016-11-22 22:32
  mamut Posts: 229 Ostrzeżenie: 0
Pigmey jest, tylko taka zmyłka, bo znajduje się w sekcji odnośnie zaworu 4D.
2016-11-22 22:41
  Pigmey Posts: 51 Ostrzeżenie: 0
Raczej nie zmyłka - to parametr działający tylko z zaworem 4D.
Zmieniłem na "nie" a pompa i tak się zatrzymała.
2016-11-22 22:53
  mamut Posts: 229 Ostrzeżenie: 0
Dokładnie, zerknąłem teraz do siebie i tak mam. Zatrzyma się po dogrzaniu pomieszczenia.
2016-11-22 22:53
  Pigmey Posts: 51 Ostrzeżenie: 0
Ustawienie czasu pracy pompy wyłącza ją całkowicie, czasu postoju pompy na 0 nie jest możliwe...
2016-11-22 22:59
  Pigmey Posts: 51 Ostrzeżenie: 0
Tia... Tylko ja chciałbym zachować podgląd temperatury
Inaczej już dawno bym mienił typ obwodu.
2016-11-22 23:03
  Ameno25 Posts: 2373 Ostrzeżenie: 0
Zmienili to w nowym sofcie.  
Z tego co pisze w instrukcji juz przy obwodzie pompa +regulator nie ma już możliwości ciągłej pracy pompy 
O oznacza ze zatrzyma się zaraz po osiągnięciu zadanej wewnętrznej 
Jedynie zrób to co GRISZA proponuje 
A jak chcesz mieć podgląd na temp to czujnik przerzucić pod T2 
dodane 2016-11-22 23:03
Pigmey napisał » 2016-11-22 22:59
Tia... Tylko ja chciałbym zachować podgląd temperatury
Inaczej już dawno bym mienił typ obwodu.

Czujnik pod T2 i aktywuje OBWOD CO2 
2016-11-23 00:31
  Pigmey Posts: 51 Ostrzeżenie: 0
I weź tu się zapytaj o prosta niby rzecz...

"Nieosiągalną" zadaną ustawiłem już wcześniej i dobrze to działało ale wydawało mi się to "mało profesjonalne"
Czujnik od CO2 również wykorzystuję więc przepięcie także nie  nie wchodziło w grę.
Dziwne, że oprogramowanie nie umożliwia prostego przełączenia pompy w tryb pracy ciągłej z zachowaniem pomiaru temperatury...
2016-11-23 07:11
  Ameno25 Posts: 2373 Ostrzeżenie: 0
Pigmey 
Nie jestem pewny ale wydaje mi się ze we wcześniejszej wersji softu , jeśli wyłączyłeś w opcjach 4d zatrzymanie pompy to działała cały czas .
Może to Cie zadowoli maksymalny czas pracy 240 min  i minimalny czas postoju 1min , w sumie pompa powinna się na dobę  tylko 6 razy po 1 min 
2016-11-23 07:33
  Ameno25 Posts: 2373 Ostrzeżenie: 0
Z tym auto- atapt to nie jest tak jak myślisz
Cała logika auto-adap to własnie płynne sterownie mocą pompy w zależności od oporów w instalacji , zakręć termostaty i zobacz jak zachowuje się pompa , 
2016-11-23 07:56
  gmaj22 Posts: 1739 Ostrzeżenie: 0
Co chcesz dzięki niej wiedzieć,czy uzyskać? Jak chcesz eksperymentować, to lepsza taka, która pokaże przepływ,np.Alpha. Wilo np. ma płynną regulację mocy,ale przepływu nie pokaże (Yonos Pico). 
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: wajha69

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more