Forum eCoal.pl Problem ze sterownikiem ecoal pieca OEP 16kw Subskrybuj | ||||
|
||||
tomasz73
|
Witam forumowiczów
Po sezonie grzewczym (kwiecień 2016) wyłączyłem zasilanie pieca. Dzisiaj załączyłem, piec ruszył normalnie ale po kilku minutach wyłączył się(dmuchawa) i na wyświetlaczu zaczął się resetować - loading...potem wyświetlał ecoal.pl i wersję softu a następnie normalne parametry CO i CWU i znów loading... i tak wkoło. Po kilku autoresetach wyłączyłem zasilanie, załączyłem i tym razem wyświetlacz jest "pusty". Otworzyłem pokrywę sterownika , w pobliżu karty pamięci miga tylko dioda D9. Czy to "koniec "sterownika? Właśnie mineła mi 2 letnia gwarancja w lipcu tego roku. Proszę o sugestie co można sprawdzić, zmierzyć.... aby postawić jakąś diagnozę. Dziękuje za pomoc, pozdrawiam Tomek
|
|||
|
||||
tomasz73
|
Witam
Po sugestii Pana z ES wyjąłem płytkę interface LAN i sterownik ruszył. Kondensator wygląda na OK ( nie jest wypukły). Dziękuję Grisza za sugestię Pozdrawiam Tomek |
|||
|
||||
widziu33
|
To samo u mnie .
Po załączeniu sterownika na ekranie wyświetlał się numer oprogramowania,data. naste pnie ekran świecił czyli był aktywny ale na nim pusto. Tak jak by się soft nie instalował. Po wypięciu modułu LAN z płyty głównej usterka została usunięta. |
|||
|
||||
dariuszpuchatek
|
Mam to samo.
Czy ktoś się orientuje jak można to naprawić? Często wyjeżdżam i bardzo zależy mi na zdalnym dostępie. Jeżeli dobrze rozumiem, należy dokupić nowy moduł Ethernet? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Dariuszpuchatek problem może leżeć w module ew na płycie.
Dodatkowo uszkodzony może być kondensator na zasilaniu. Najlepiej skontaktuj się z nami 605-780-882 postaramy się znaleźć przyczynę Pozdrawiam |
|||