Forum  Nowa usługa  Zgłoszenia dotyczące błędów - uwagi do APLIKACJI Android Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 6Next pageLast page
2021-10-20 09:00
  PrzemekP Posts: 1298 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Tutaj proszę zgłaszać wszystkie błędy i uwagi dotyczące aplikacji testowej na system Android
Proszę o wypisywanie rzeczy, których brakuje w odniesieniu do poprzedniej aplikacji.
Zgłaszamy również rzeczy które nie działają lub działają błędnie.

LINK do aplikacji:  GooglePlay


2021-10-20 15:33
  CzeslawH Posts: 53 Ostrzeżenie: 0
Przez www nie widzi sterownika, Po Wi-Fi jest sterownik jest widoczny ale aplikacja nie łączy się z nim.
2021-10-20 16:48
  Djack Posts: 33 Ostrzeżenie: 0

Aplikacja - Połącznie lokalne
Wykresy: Dodalem nowe schematy, po kliknięciu `Otwórz zapisany schemat` nadal jest tylko schemat domyślny zaimporowany z esterownik
Pokoje -> WybranyPokój -> Informacje: Wykresy dziwnie przeskalowane, temperatura zadana obcięta u dołu - zdefiniowane mam różne wartości w programatorze

W aplikacji przydało by się info o wersji, a na forum aktualny numer wersji + link do niej, żeby nie okazało się że ktoś zgłasza błędy do starszej wersji niż aktualna
2021-10-20 16:55
  damian_lisu Posts: 28 Ostrzeżenie: 0
Jeśli mogę mieć "koncert" życzeń co do aplikacji to:
1. Kiedyś proponowałem aby przy odpaleniu apki jeśli użytkownik posiada jeden system (sterownik) z automatu był on wybierany. Bez konieczności każdorazowego wyboru go po odpaleniu apki, bo obecnie to klepanie tego samego.
2. Ustawianie kafelków na głównym ekranie. Mam ich sporo, ale dodanie i ustawienie ostatniego oraz przeciągnięcie go na sam dół to jest koszmar. Proponuję na zasadzie "drag&drop", zresztą Android wspiera takie akcje z automatu, czyli aby zmiana położenia następowała po długim tapnięciu na element (kafelku) a następnie przeciągnięciu go w górę/dół i puszczeniu w odpowiednim miejscu. Będzie to user frendly.
2021-10-20 17:40
  Krzysiu3314 Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
W aplikacji nie ma obwodu CO3 np.czy nie mógł by być do tego obwodu kafelek co dał by podgląd tęperatury, zadanej i np. osiągniętej? Pytanie :  Do czego służy opcja rozszeżenia? W przeglądarce i stronie www.jest podgląd przypisanych czujników danych aktywnych obwodów np. u mnie co1 i co3 ustawienia w nich tęperatur. Mowa o pello 3,5
2021-10-20 17:46
  juzo Posts: 72 Ostrzeżenie: 0
Z mojej strony na start:

1) statystyki - chciałbym zobaczyć statystyki np. dla dnia poprzedniego i pokazuje mi brak danych. Jak zmieniam na większą ilość dni to dane pokazuje ale dla jednego konkretnego dnia coś się wysypuje.

2) histogram - jeśli nie chcecie tego wspierać w aplikacji to lepiej to skasować bo wkurzające jest patrzyć na coś co nie działa i działać nie będzie.

3) fajnie byłoby nanieść na wykres ilość podań węgla (czas pracy ślimaka?) przy spalaniu grupowym, jako jakaś średnia żeby widzieć czy w danym momencie brało tego węgla więcej czy mniej w stosunku do zachowania  
pozostałych parametrów.

4) moim małym marzeniem jest, że kiedyś stworzycie jakieś widgety pokazujące podstawowe parametry na ekranie telefonu bez włączania aplikacji.

5) fajnie by było również gdybyście w aplikacji dodali kafelki umożliwiające podgląd temperatury i wilgotności w pokojach bez wchodzenia w to na okrętkę. 
2021-10-20 22:40
  CzeslawH Posts: 53 Ostrzeżenie: 0
CzeslawH napisał » 2021-10-20 15:33
Przez www nie widzi sterownika, Po Wi-Fi jest sterownik jest widoczny ale aplikacja nie łączy się z nim.



Nadal bez zmian przez WWW ( nie widzi sterownika), po Wi-Fi - widzi, ładuje się i wyłącza.

2021-10-20 22:59
  leON22 Posts: 5128 Ostrzeżenie: 1
W zakładce Rozszerzenia brak wyświetlania czujników radiowych wew. i zew. z ich wskazaniami : temperatury , jakości sygnału i stanu baterii 
2021-10-21 06:49
  pilot73 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Po przeniesieniu na nowy serwer nie widać schematu rozszerzenia MR3, w aplikacji mobilnej brak zakładki do modyfikacji ustawień dla obwodu sterowanego przez MR3.





Przeniesiony z wątku: Nowa stara aplikacja 😁👍
2021-10-21 07:04
  PrzemekP Posts: 1298 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
CzeslawH napisał » 2021-10-20 22:40
CzeslawH napisał » 2021-10-20 15:33
Przez www nie widzi sterownika, Po Wi-Fi jest sterownik jest widoczny ale aplikacja nie łączy się z nim.



Nadal bez zmian przez WWW ( nie widzi sterownika), po Wi-Fi - widzi, ładuje się i wyłącza.


Nie rozumiem problemu. Widzę Twój sterownik na WWW i bez problemu przechodzę i mogę obsługiwać.
Problemem może być jeżeli jesteś niezalogowany i próbujesz przejść do sterownika z zakładki Zdalny dostęp.
Dziś będę starał się rozwiązać ten problem.
2021-10-21 07:23
  CzeslawH Posts: 53 Ostrzeżenie: 0
Może niedokładnie opisałem. Problem dotyczy Aplikacji nie strony WWW. Po zalogowaniu mój sytem jest widoczny ale nieaktywny (szary "ptaszek")
2021-10-21 07:31
  juzo Posts: 72 Ostrzeżenie: 0
Po wejściu w "Pokoje" mogę przewijać wykresy temperatur w pokoju w lewo czyli przeglądać dni poprzednie, jeśli chcę wrócić do dnia kolejnego to nie ma takiej możliwości - brak strzałki w prawo. 
2021-10-21 08:52
  Djack Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
Djack napisał » 2021-10-20 16:48

Pokoje -> WybranyPokój -> Informacje: Wykresy dziwnie przeskalowane, temperatura zadana obcięta u dołu - zdefiniowane mam różne wartości w programatorze


Nie mogłem edytować posta :/
Programator ma zmianę temperatury ustawioną na 8, na screenie z apki widać że schodek jest po ósmej


2021-10-21 10:26
  JaWaRoCo Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Dzień dobry, 
w końcu znalazłem właściwą dyskusję na forum

1. W zakładce Wykresy można
Edytować Wykresy, tworzyć nowe, zmienić nazwę i je zapisać. 
Wczytać się ich już nie da. Nowy schchemat nie pokazuje się na liście.

2. Proponowałbym do okienka wyboru kolorów dodać na górze kilka kolorów standardowych, i potem to co już jest.
Patrz te 10 kolorów standardowych

3. Przeciąganie kafelków palcem
dodane 2021-10-21 10:26Błędny format, brak zdjęcia
2021-10-21 10:39
  juzo Posts: 72 Ostrzeżenie: 0
W zakładce rozszerzenia nic się nie wyświetla (przez WWW widzę wartość temperatury). Dodatkowo brakuje przez WWW odczytu wilgotności.
2021-10-21 11:28
  Krzysiu3314 Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Dołączam się do juzo. Dlaczego w apk. jest pusto, a www widzimy tęperatury obwodów gdzie przypisane są czujniki? 
2021-10-21 11:55
  DanFen Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
U mnie w apce nie działa plan ,schemat, ponadto nie przychodzą powiadomienia o alarmach w sms, cała reszta ok .Przeniesiony z wątku: Testy nowej usługi zdalnego dostępu
2021-10-21 17:05
  leON22 Posts: 5128 Ostrzeżenie: 1
W aplikacji w statystykach brak możliwości dodania zdarzeń np. zakupu paliwa . W starej wersji było podobnie , czy można to uruchomić ?
2021-10-21 17:48
  PrzemekP Posts: 1298 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
leON22 napisał » 2021-10-21 17:05
W aplikacji w statystykach brak możliwości dodania zdarzeń np. zakupu paliwa . W starej wersji było podobnie , czy można to uruchomić ?

W żadnej aplikacji nie można było dodawać zdarzeń do statystyk. 
Najpierw testujemy funkcje które były w poprzedniej aplikacji - dopiero potem będziemy myśleć nad dodatkami
2021-10-21 18:00
  CzeslawH Posts: 53 Ostrzeżenie: 0

CzeslawH napisał » 2021-10-21 07:23
Może niedokładnie opisałem. Problem dotyczy Aplikacji nie strony WWW. Po zalogowaniu mój sytem jest widoczny ale nieaktywny (szary "ptaszek")



W dalszym ciągu nie mam dostępu do aplikacji. Dziwne ale działa mi "stara" aplikacja przez Wi-Fi ( bez statystyk i wykresów)

First pagePrevious page1 / 6Next pageLast page
Users on-line: arkadioosz, Bartsrc, dav525, Dziadek, Hi-pex, jkulec, jojek2007, KESZUTAM12, Kiler5, KrystianT, Lacina, mariangroszek, mkru, PCS24, piecstarygrodkow, sladkowski1984