Forum  eCoal.pl v3.5  Brak ciepła w domu, nie wypalony węgiel Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 5Next pageLast page
2021-02-12 22:13
  DamianOwczarek Posts: 236 Ostrzeżenie: 3
Czujnik spalin to jest dobry?pewny
2021-02-13 09:14
  gmaj22 Posts: 2202 Ostrzeżenie: 0
Zadaną osiąga, wolno ja traci, nie dogrzewa pomieszczenia - wniosek podstawowy: czy filtr przed pompą CO drożny i czy pompa niezapowietrzona ?
2021-02-13 11:08
  wrojaw Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
Filtr jest drożny i pompa nie jest zapowietrzona. Odnośnie czujnika spalin nie mam pewności. W pomieszczeniach temperatura zaczyna wreszcie wzrasta ale dalej pluje nie wypalonym węglem. 
2021-02-13 11:16
  leON22 Posts: 5379 Ostrzeżenie: 3
To daj korektę dmuchawy na +1, niepotrzebnie zwiększyłeś czas pracy podajnika na 7s. 
2021-02-13 12:46
  wrojaw Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
Zmieniłem tylko czy w ruszcie ma być górka? 
2021-02-13 13:27
  pitaszek Posts: 98 Ostrzeżenie: 0
Nie mam pojęcia jak Ci pomóc i współczuję Ci.
Ale czegoś nie rozumiem, przez jedną godzinę Twój podajnik pracował 21min (sprawdziłem), przyjmując współczynnik na poziomie 0,2kg/min to daje 4,2kg/h węgla (a to już daje 100,8kg/dobę).
Czy to możliwe?
2021-02-13 13:45
  leON22 Posts: 5379 Ostrzeżenie: 3
W m-ce wystarczy jak jest na równo , tak żeby były zakryte górne otwory w palniku Proponuję jeszcze włączyć ochronę powrotu przez CWU na stałe , żeby pompa CWU pracowała non-stop ( podnieś temp.min.powrotu na 50st , a CWU na 55st ) i sprawdzić , czy czujnik temp.kotła jest wsunięty do końca pewny Mam nadzieję , że kociołek ( wymiennik i zawirowacze ) , czopuch i czujnik temp.spalin czyścisz w miarę regularnie 
dodane 2021-02-13 13:45PS. W programatorze temp.za zaworem 4D, zaznacz temp.zadaną ( wszystkie pola na czerwono ) , bo nie widzę tego u Ciebie 

2021-02-13 15:34
  wrojaw Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
Ustawiłem wszystko. Czyszczę go w miarę możliwości co tydzień co dwa tygodnie. 
2021-02-13 16:24
  leON22 Posts: 5379 Ostrzeżenie: 3
Coś mi się wydaje, że ten Twój opał jest jakiś shit 
2021-02-13 16:43
  budgie1 Posts: 713 Ostrzeżenie: 0
Może tak być leON
2021-02-13 16:44
  wrojaw Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
Bardzo możliwe z mojego otoczenia też kupili to samo i niezbyt zadowoleni niestety ale u mnie dotychczas jakiegoś super węgla nie udało się kupić. Co kupuję to inny a w dalszym ciągu nie potrafię znaleźć nic dobrego a wszyscy zapewniają jaki to najlepszy 
2021-02-13 16:56
  leON22 Posts: 5379 Ostrzeżenie: 3
Obawiam się, że automat sobie z tym "czymś" nie poradzi, proponuję zmienić tryb spalania na grupowe albo ręczny  
2021-02-13 17:08
  budgie1 Posts: 713 Ostrzeżenie: 0
Można kupić dobry groszek przez internet.
dodane 2021-02-13 17:08Może ręczny by poprawił sytuację. leON doradzi jaki stosunek przyjąć na dobry początek
2021-02-13 17:33
  wrojaw Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
A masz jakiś sprawdzony groszek który dałbyś radę polecić?  
Chodzi o typ podajnika? Który będzie lepszy żeby ustawić?
2021-02-13 17:37
  budgie1 Posts: 713 Ostrzeżenie: 0
EKO Premium Plus np.
2021-02-13 18:12
  verb Posts: 337 Ostrzeżenie: 2
A może Karlik albo Retopal ? Nie cyganione, jak pisze na worze tak jest. Po diabla szukać miodu, jak barć pod ręką ?
2021-02-13 19:04
  budgie1 Posts: 713 Ostrzeżenie: 0
Tyż prowda
2021-02-13 19:56
  leON22 Posts: 5379 Ostrzeżenie: 3
A może Greenpal ( drobniejsza frakcja Retopala ) , najtańsza opcja paliwa z PGG , tylko w większym "worze" Jak jest dojazd do posesji to No problem
2021-02-13 21:56
  wrojaw Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
No to będę musiał spróbować zmianę węgla na szczęście dojazd do posesji mam gorszy problem ze jeszcze tego mam z dwie tony. Dzięki za pomoc i zaangażowanie. Pozdrawiam
2021-02-14 04:25
  janklos12 Posts: 496 Ostrzeżenie: 0
To co zostało możesz mieszać np. z Greenpalem z PGG lub z niespiekalnym groszkiem standard z sklepu Energo /840pln/ albo mieszać z wapnem lub peletem
First pagePrevious page2 / 5Next pageLast page
Users on-line: aiskrzycki81, Artur4422, dav1102, koperniczek7, lan123, primura, PR-PR, stinol, tszatan