Forum  Sklep esterownik.pl  Czujnik zerwania zawleczki Subskrybuj
2019-11-14 20:32
  Ziemowit Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Witam
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak zamontować czujnik zerwania zawleczki. Szukam po forum i internetach i nic nie znalazłem. Mam schemat podłączenia do sterownika i z tym nie ma problemu ale co z drugim końcem, jak to zamontować do motoreduktora?

Z góry dzięki za pomoc.
2021-09-10 13:27
  Panicz Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Witam. 
Czy podpowie ktoś na jakiej zasadzie działa poziom paliwa  w zasobniku? wpisuje np. 125 kg i nic, czy trzeba jakiś czujnik zamontować ? 
2021-09-10 13:33
  PrzemekP Posts: 1273 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Panicz napisał » 2021-09-10 13:27
Witam. 
Czy podpowie ktoś na jakiej zasadzie działa poziom paliwa  w zasobniku? wpisuje np. 125 kg i nic, czy trzeba jakiś czujnik zamontować ? 

Info tutaj

Musisz podać czas do opróżnienia zasobnika (pełnego). Założenie jest takie, że zawsze zasypujemy do pełna.
2021-09-10 13:40
  Panicz Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Ok sprawdzę na sterowniku, bo na aplikacji mogę tylko kg wpisać dzięki pozdrawiam 
2021-09-10 13:49
  PrzemekP Posts: 1273 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Panicz napisał » 2021-09-10 13:40
Ok sprawdzę na sterowniku, bo na aplikacji mogę tylko kg wpisać dzięki pozdrawiam 

Można w aplikacji: Ustawienia -> Zaawansowane -> Na samym dole w grupie Podajnik jest odpowiednia opcja.
2021-09-10 16:26
  Panicz Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Faktycznie jest w minutach, dzięki za info
2021-09-10 18:40
  verb Posts: 208 Ostrzeżenie: 2
PrzemekP napisał » 2021-09-10 13:33
Musisz podać czas do opróżnienia zasobnika (pełnego). Założenie jest takie, że zawsze zasypujemy do pełna.
Czemu nie zrobicie w końcu tego parametru jak należy ? Skoro jest znana pojemność zasobnika w kg, to co stoi na przeszkodzie, aby każdy zasyp dodawał do tego co zostało ? Jedynie błędne podanie przez usera kilogramów, może powodować "jakby nadmiar" paliwa. Ale to wystarczy zablokować ten nadmiar, i pokazywać 100%. Jak trzeba to bardziej rozjaśnić, to jestem do dyspozycji.
2021-09-13 10:18
  Panicz Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Witam czy podpowie ktoś do czego jest wyjście na sterowniku, czujnik T1, czujnik T2 ? co mogę tu podłączyć ?
2021-09-13 14:56
  leON22 Posts: 5101 Ostrzeżenie: 1
Proponuję lekturę instrukcji obsługi sterownika, a Twój problem jest na stronach od 27-30, - - > Instrukcja obsługi eCoal 3.5   T1 - czujnik temp.za zaworem 4D , T2 - czujnik temp.wew.dla obwodu CO2 albo termostat zew .
2021-11-11 23:51
  Panicz Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Czy są jakieś ulepszenia po migracji w nowej aplikacji?
Users on-line: 1988-basia, danutapiotr, duszaw, ingrida196011, jozefb, kacper7211, Krzysiek1976, MICRO, Oborki44, Onko, ropl, slawekwasilewski, Wojmir